Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder

Massasjeteknikker:


Muskelbehandling med ulike massasje og mjukdelsteknikker er som regel en betydelig del av behandlingsstrategien. 

Et viktig element er hardheten og smertenivået i behandlingen. Dette er jeg veldig bevisst på og viktig å kommunisere godt rundt. Det vil da variere ut fra person og tilfelle. Men i hovedsak skal det ikke gjøre vondere enn at man kan ligge på benken uten å spenne seg. Det skal kjennes bra å få behandling.

Massasje som behandlingsform inkluderer dyp massasje, sirkulerende, aktiverende, muskelseparerende, triggerpunktsbehandling og ikke minst bindevevsmassasje, pluss flere varianter ut fra det muskulære behovet. 


Muskelmobilisering:


Ulike øvelser der pasienten deltar aktivt for å aktivere muskler som har behov for enten større finmotorisk kontrolll eller bare basiskraft.


Leddmobilisering/Leddmanipulasjon:


Teknikker for å øke bevegelse i ledd.


Akupunktur:


I hovedsak anvendes det akupunktur i et moderne tankesett. Det vil si direkte målrettet mot muskler som på et eller annet vis er forstyrret og presterer på lavere nivå. Akupunktur-nåler med strøm vil aktivere muskulatur og stimulere mot normalitet. Dette er et av de kraftigst virkemidler for å gjenopprette funksjon. 


Diadynamisk strømbehandling:


Denne varianten kommer til rette ved flere tilfeller. Denne strømbehandlingen gir veldig bra sirkulasjon og kan gjøre en dyp og hard jobb uten å forårsake smerte. Det vil si at den er veldig godt egnet for senebetennelser, samt andre irriterte muskler som gir mye smerte ved tradisjonell massasje. 

Denne strømbehandlingen gir også god effekt mot idrettsskader som ustabile ankler og knær, samt achillesplager. 


Treningsveiledning:


Jeg er stor tilhenger av å utdanne mennesker mot å ta kontroll over egen helse. Det være seg i kosthold samt angående trening. Det gjelder å forstå og lære seg grunnprinsipper der du kan kontrollere belastningen på kroppen slik at det ikke renner over med overbelastning på enkelte steder. 

Om du får forståelsen for mekanikken, i teori og i praksis, hvordan hofter, pust og skuldre fungerer vil du kunne avverge slitasje og smerte med et betydelig antall prosent.